Gegratineerde Groenten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/03/1999 - 23:10
Bereidingswijze
De groente in kokend water beetgaar koken en na afgieten in een ovenschaal doen.
Voor de saus de olie verhitten en de bloem toevoegen. Dan beetje bij beetje de bouillon en de melk toevoegen.
Ca. 3 minuten laten doorkoken, en de helft van de kaas toevoegen.
De saus over de groenten gieten en de rest van de kaas er over strooien. Ca. 10 minuten laten gratineren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Leef je uit met diverse groenten
Ingrediƫnten
250 gr Broccoli, 1 kleine bloemkool,
2 wortels, 150 gr. doperwten (diepvries),
2 theel. zonnebloemolie, 1 eetl. tarwebloem,
2 dl melk, 5 el groentebouillon, 100 gr. geraspte komijnenkaas, zout, peper
Leuke tips
Je kunt alle (hardkokende) groenten gebruiken.
In plaats van (komijnen)kaas kun je ook danish blue of een andere zachte kaas gebruiken.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122927
Homepage ID
6399
Smaak
N
Teller
2083
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Groenten wassen en in hapklare brokken snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
christine_