Bereidingswijze
Verhit de olie en bak het vlees tot het lichtbruin is. Doe de gesnipperde ui en de knoflook erbij en bak verder tot het vlees de gewenste kleur heeft.
Voeg een scheutje water toe, de fijngehakte gember met de gembersiroop, ketjap en azijn.
Laat het vlees sudderen tot het gaar is. (ongeveer een half uur)
Voeg een scheutje water toe, de fijngehakte gember met de gembersiroop, ketjap en azijn.
Laat het vlees sudderen tot het gaar is. (ongeveer een half uur)
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Indonesisch varkensvleesgerecht
Ingrediƫnten
400 gram varkensvlees, 2 theelepels knoflookpoeder, 1/2 eetlepel zout,
1 eetlepel fijngesneden gember,
1/2 theelepel peper,
1 eetlepel gembersiroop, 1 theelepel djahe, 4 eetlepels ketjap, 2 eetlepels azijn,
2 gesnipperde uien, 4 eetlepels olie.
1 eetlepel fijngesneden gember,
1/2 theelepel peper,
1 eetlepel gembersiroop, 1 theelepel djahe, 4 eetlepels ketjap, 2 eetlepels azijn,
2 gesnipperde uien, 4 eetlepels olie.
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok/hapjespan
Leuke tips
Serveer met rijst als onderdeel van een kleine rijsttafel.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
122925
Homepage ID
6034
Smaak
P
Teller
347
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd het vlees in stukken van 2 cm en schud het om met een mengsel van zout, peper en gemberpoeder. Laat het geruime tijd intrekken (liefst een uur)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht