gumbo met krab en kreeftgarnalen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/03/1999 - 17:10
Bereidingswijze
Bak de groenten (m.u.v. de tomaten) in de olie same met de dragon en bak het omscheppend 5 min. Roer er de bouillon en de rijst door en laat het zachtjes 10 min. koken. Laat de tomaat, de krab en de garnalen eventjes (2 min) meekoken. Bestrooien met de lenteuitjes. Eventueel op smaak brengen met cajunkruiden.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een magere variant
Ingrediƫnten
1 bakje bleekselderijmix met wortel (AH) of 1 winterwortel en 4 stengels bleekselderij (kleingesneden), 1 grote rode paprika, 2 vleestomaten, bos lenteuitjes, 100 gr. snelkookrijst, 1 liter kippebouillon (blokjes), teen knoflook, 1/2 rode peper, 1 tl dragon, 1 ons krabsticks, 1 ons kreeftgarnalen of rivierkreefjes, (olijf)olie
Leuke tips
Opdienen in 2 grote diepe borden
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Dieetgerecht
Recept ID
122920
Homepage ID
6257
Smaak
P
Teller
2241
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ontvel de tomaten. Snijd alle groenten in stukjes
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mariank