Bereidingswijze
De aardappelblokjes aan de kook brengen in de bouillon wanneer het geheel een paar minuten kookt gaat de macaronie erbij.
Weer aan de kook brengen en het geheel 8 minuten laten koken.
In de (voorverwarmde) ovenschaal laagjes aardappels/macaronie afwisselen met laagjes geraspte kaas. Eindigen met een laagje geraspte kaas.
In de oven zetten op 120 graden zodat de kaas gaat smelten.
Ondertussen de knoflook met de uiringen fruiten dit gaat over de ovenschotel.
De melk met de slagroom aan de kook brengen hier naar smaak zout en peper aan toevoegen dit over de overnschotel gieten.
Het geheel gaat weer in de oven zo'n 15 minuten en dan is het klaar.
Weer aan de kook brengen en het geheel 8 minuten laten koken.
In de (voorverwarmde) ovenschaal laagjes aardappels/macaronie afwisselen met laagjes geraspte kaas. Eindigen met een laagje geraspte kaas.
In de oven zetten op 120 graden zodat de kaas gaat smelten.
Ondertussen de knoflook met de uiringen fruiten dit gaat over de ovenschotel.
De melk met de slagroom aan de kook brengen hier naar smaak zout en peper aan toevoegen dit over de overnschotel gieten.
Het geheel gaat weer in de oven zo'n 15 minuten en dan is het klaar.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een ovenschotel met macaronie en Zwiserse kaas
Ingrediƫnten
500 gram aardappels
200 gram Macaronie (naar keuze)
2 eetlepels boter
150 gram gruyere kaas
150 gram emmentaler kaas
2 uien
1 teentje knoflook
1/2 dl melk
1/2 dl slagroom
zout en vers gemalen peper.
bouillon
200 gram Macaronie (naar keuze)
2 eetlepels boter
150 gram gruyere kaas
150 gram emmentaler kaas
2 uien
1 teentje knoflook
1/2 dl melk
1/2 dl slagroom
zout en vers gemalen peper.
bouillon
Hulpmiddelen & keukengerei
- een oven
- eventueel een knoflookpers
- eventueel een knoflookpers
Leuke tips
Het is een hele machtige maaltijd en in Zwitserland worden er vaak warme appelschnitchen bij geserveerd zie dat recept.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
122916
Homepage ID
5823
Smaak
N
Teller
1151
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De aardappels schillen en in kleine blokjes snijden.
De kaas raspen
De ui in ringen snijden en de knoflook heel fijn maken.
De kaas raspen
De ui in ringen snijden en de knoflook heel fijn maken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht