Schotse Broth

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/03/1999 - 16:45
Bereidingswijze
Doe het lamsvlees in een diepe pan.Overgiet met water.Kruid met peper en zout en breng aan de kook.Schuim indien nodig de bouillon zo nu en dan een paar keer af.Voeg de groentenjulienne en de parelgerst toe.Laat afgedekt,nog ongeveer 1 uur zacht verder koken.Laat de soep afkoelen en zet een nacht in de koelkast.Schep er met de schuimspaan de bovendrijvende vetlaag af.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Schotse wintersoep
Ingrediƫnten
1 kg. lamsstoofvlees,2,5 L water,1 wortel,1 raap,1 grote ui,2 preiwitten,1 kopje parelgerst,4 eetlepels gehakte peterselie,peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Ruime soepketel en schuimspaan.
Leuke tips
Laat ze weer goed heet worden.Werk ze af met versgehakte peterselie.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
122915
Homepage ID
5972
Smaak
P
Teller
350
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de groenten schoon en snipper ze fijn (Julienne).Snijd eventueel het lamsstoofvlees in kleinere stukken.
(De gerst kan u vervangen door rijst.U kunt er nog andere groenten aan toe voegen,zoals sperzieboontjes,stukjes bleekselder en (diepvries)doperwtjes.Hou rekening met de kooktijd.Voeg groenten die snel(ler) gaar zijn,niet te vroeg aan de soep toe zodat ze niet tot moes verkoken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
toni