Paddestoelen-Kaasquiche

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/03/1999 - 16:19
Bereidingswijze
Deeg uitrollen tot ronde lap van 25-30 cm doorsnede. Vorm met deeg bekleden en deegbodem met vork regelmatig inprikken. Uit rest van deeg kleine paddestoelen snijden. Oven voorverwarmen op 200 "C.
Vulling:
boter verhitten en ui en paprika hierin ? 5 min. zachtjes bakken. Paddestoelen toevoegen en op hoog vuur 5-8 min. meebakken tot meeste vocht verdampt is. Van vuur af kaas erdoor roeren. Mengsel iets laten afkoelen en over deegbodem verdelen. Eieren loskloppen met creme fraiche, zout, peper, nootmuskaat en verse tijm. Eimengsel in vorm over vulling schenken. Quiche in midden van oven ? 35 min. bakken tot vulling gestold is.
Paddestoelen van deeg ? 20 min. meebakken. Quiche garneren met takje tijm en deegpaddestoelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Quiche met kaas
Ingrediƫnten
voor het deeg:
*100 g bloem
*1/2 tl gedroogde tijm verkruimeld
*zout
*40 g koude boter of margarine in kleine blokjes
voor de vulling:
*20 g boter of margarine
*1 ui fijngesneden
*1 kleine rode paprika in kleine blokjes
*300 g paddestoelen in kleine stukjes gesneden (kastanjechampignons, cantharellen, shiitake, oesterzwammen)
*150 g grof geraspte belegen kaas
*2 eieren
*1 el creme fraiche
*zout
*peper
*nootmuskaat
*1 tl verse tijmblaadjes
*1 takje tijm
Hulpmiddelen & keukengerei
ronde lage taartvorm van 20-25 cm doorsnede, ingevet
Leuke tips
Quiche in punten gesneden serveren.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
122912
Homepage ID
1584
Smaak
Q
Teller
1247
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
24
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding

Voorbereiden:
Kan 1 dag van tevoren: deeg:
bloem, tijm en zout in kom mengen. Boter toevoegen en boter met 2 messen door bloem "snijden" tot boter zeer fijn verdeeld is. 1 1/2-3 el ijskoud water toevoegen en met een hand snel tot samenhangend deeg kneden. Deeg tot bal vormen en in plasticfolie gerold minstens 30 min. in koelkast laten rusten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
est_her