garnalen-sushi in spinaziejasje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/03/1999 - 16:13
Bereidingswijze
Moet paar uur van tevoren:
rijst volgens gebruiksaanwijzing koken en laten afkoelen. Rijst mengen met garnalen, gember, bieslook en sojasaus. Spinazie in kokend water ? 1 min. koken en koud afspoelen. Op twee stukken plasticfolie eik rechthoek maken van elkaar overlappende spinazieblaadjes. Rijstmengsel erover verdelen. Met folie rijst in spinazie strak oprollen, zijkanten dichtdraaien. Rollen minstens 1 1/2uur in koelkast laten opstijven.Rollen in 8 stukken snijden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sushi
Ingrediƫnten
100 g sushirijst (toko)
100 g rose garnalen grof gesneden
? 1 cm verse gemberwortel fijngesneden
10 sprietjes (knoflook-)bieslook fijngesneden
1 tl (Japanse) sojasaus
? 100 g grote spinaziebladen steeltjes verwijderd
zout
peper
Hulpmiddelen & keukengerei
plastic folie
Leuke tips
Variatie:sushi met heilbot of zalm Vervang de garnalen eens door gerookte heilbot of zalm.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
122911
Homepage ID
1584
Smaak
P
Teller
983
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
est_her