Mosselen met tomaat (zuppa di cozze)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/03/1999 - 16:10
Bereidingswijze
Fruit in de pan de sjalotjes en knoflook enkele minuten (niet te hard!); voeg hierbij de mosselen. Roer ze goed om en om nu op hoog vuur ca. 1 minuut. Nu de wijn erbij en wat peper en zout. Laat dit ca. 4-5 minuten koken tot alle mosselen open zijn. Steeds goed doorroeren!
Werp nu inhoud van de pan in vergiet waaronder een andere pan het vocht opvangt.
Zeef dit vocht en zet het weer op hoog vuur op om in te koken. Als het vocht nog maar 1/3 is van wat het was, de mosselen erbij doen, het blikje tomatenstukjes en de peterselie. Misschien nog wat zwarte peper.
Op hoog vuur nog een minuut doorroeren.
Klaar!
Buon Appetito!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept

Een authentiek Italiaans recept.
Ingrediƫnten
* een zak mosselen van 2 kilo, goed gewassen!
* 2 sjalotjes (niet te klein) fijnsnipperen
* 2 teentjes knoflook, in plakjes
* blikje tomatenstukjes
* 2 dl. droge witte wijn
* 3 eetl. olijfolie extra vergine
* 2 eetl. versgesneden peterselie
* peper en zout van de molen
Hulpmiddelen & keukengerei
2 pannen, vergiet
Leuke tips
Serveren in diep bord. Lekker erbij is wat brood en een glas droge witte wijn bijv. een Pinot Gricio!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
122910
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
11684
Waardering aantal
2
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
36
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan