Bereidingswijze
Bereiden
Zalm op kamertemperatuur laten komen. Soep aan de kook brengen, zonodig op smaak brengen met zout en peper. 2 el creme fraiche door soep roeren. Soep serveren met lepel creme fra^iche. Zalmrepen erover verdelen. Bieslook erover strooien.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke combinatie van zalm en courgettes
Ingrediƫnten
2 sjalotjes fijngesneden
2 el boter of margarine
2 courgettes ongeschild in plakjes
4 el droge vermouth (Noilly Prat)
2 tomaten ontveid zonder zaadjes in stukjes
8 dl kippenbouilion (van tablet)
100 g gerookte zalm
zout
versgemalen peper
6 el creme fraiche
2 el fijngesneden bieslook
2 el boter of margarine
2 courgettes ongeschild in plakjes
4 el droge vermouth (Noilly Prat)
2 tomaten ontveid zonder zaadjes in stukjes
8 dl kippenbouilion (van tablet)
100 g gerookte zalm
zout
versgemalen peper
6 el creme fraiche
2 el fijngesneden bieslook
Leuke tips
Lekker met Bladerdeegsoepstengels met provencaalse kruiden van de bakker.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
122908
Homepage ID
1584
Smaak
N
Teller
2508
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Voorbereiden:
Kan een dag van tevoren:
sjalotjes in boter ? 3 min. zachtjes bakken. Courgettes toevoegen en ? 5 min. zachtjes meebakken. Vermouth en tomaten toevoegen en ? 4 min. mee laten stoven. Kippenbouillon erover schenken en soep afgedekt in 10- 15 min. gaar koken. Soep pureren (met staafmixer). Gerookte zalm in brede repen snijden. Soep en zalm apart afgedekt in koelkast bewaren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht