Courgettesoep Met Zalmsnippers

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/03/1999 - 16:01
Bereidingswijze

Bereiden
Zalm op kamertemperatuur laten komen. Soep aan de kook brengen, zonodig op smaak brengen met zout en peper. 2 el creme fraiche door soep roeren. Soep serveren met lepel creme fra^iche. Zalmrepen erover verdelen. Bieslook erover strooien.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke combinatie van zalm en courgettes
Ingrediƫnten
2 sjalotjes fijngesneden
2 el boter of margarine
2 courgettes ongeschild in plakjes
4 el droge vermouth (Noilly Prat)
2 tomaten ontveid zonder zaadjes in stukjes
8 dl kippenbouilion (van tablet)
100 g gerookte zalm
zout
versgemalen peper
6 el creme fraiche
2 el fijngesneden bieslook
Leuke tips
Lekker met Bladerdeegsoepstengels met provencaalse kruiden van de bakker.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
122908
Homepage ID
1584
Smaak
N
Teller
2508
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding

Voorbereiden:
Kan een dag van tevoren:
sjalotjes in boter ? 3 min. zachtjes bakken. Courgettes toevoegen en ? 5 min. zachtjes meebakken. Vermouth en tomaten toevoegen en ? 4 min. mee laten stoven. Kippenbouillon erover schenken en soep afgedekt in 10- 15 min. gaar koken. Soep pureren (met staafmixer). Gerookte zalm in brede repen snijden. Soep en zalm apart afgedekt in koelkast bewaren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
est_her