Bereidingswijze
Kan een dag van tevoren:
oven voorverwarmen op 200 OC. 4 deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ? 30 cm doorsnede. Taartvorm ermee bekleden, deegbodem met vork regelmatig inprikken. Overige 4 deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot cirkel van ? 25 cm doorsnede. Deeg met vork regelmatig inprikken. Deeg op plasticfolie leggen, met folie oprollen en tot gebruik in koelkast leggen.
Vulling:
1 1/2 el pijnboompitten in droge koekenpan licht roosteren. Geroosterde pijnboompitten, paprika en olijven met olie en citroensap omscheppen. 1 ei loskloppen en mengen met feta, creme fraiche, peper en eventueel zout. Deegbodem met helft van basilicum bekleden. Fetamengsel erop scheppen en paprikamengsel erover verdelen. Afdekken met rest van basilicum. Kleine deegcirkel over vulling leggen, rand goed instoppen. Deegrand van deegbodem met water bestrijken en over deegdeksel vouwen, goed aandrukken. Andere ei loskloppen en deegdeksel ermee bestrijken. Bestrooien met kaas en 1/2e1 pijnboompitten. Pastei in midden van oven 35-40 min. bakken, als bovenkant te bruin wordt pastei met aluminiumfolie afdekken. Laten afkoelen en tot serveren afgedekt in koelkast bewaren. Voor gebruik op kamertemperatuur laten komen.
oven voorverwarmen op 200 OC. 4 deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ? 30 cm doorsnede. Taartvorm ermee bekleden, deegbodem met vork regelmatig inprikken. Overige 4 deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot cirkel van ? 25 cm doorsnede. Deeg met vork regelmatig inprikken. Deeg op plasticfolie leggen, met folie oprollen en tot gebruik in koelkast leggen.
Vulling:
1 1/2 el pijnboompitten in droge koekenpan licht roosteren. Geroosterde pijnboompitten, paprika en olijven met olie en citroensap omscheppen. 1 ei loskloppen en mengen met feta, creme fraiche, peper en eventueel zout. Deegbodem met helft van basilicum bekleden. Fetamengsel erop scheppen en paprikamengsel erover verdelen. Afdekken met rest van basilicum. Kleine deegcirkel over vulling leggen, rand goed instoppen. Deegrand van deegbodem met water bestrijken en over deegdeksel vouwen, goed aandrukken. Andere ei loskloppen en deegdeksel ermee bestrijken. Bestrooien met kaas en 1/2e1 pijnboompitten. Pastei in midden van oven 35-40 min. bakken, als bovenkant te bruin wordt pastei met aluminiumfolie afdekken. Laten afkoelen en tot serveren afgedekt in koelkast bewaren. Voor gebruik op kamertemperatuur laten komen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke pastei met kaas
Ingrediƫnten
8 plakjes diepvries roomboter-bladerdeeg ontdooid
2 1/2 el pijnboompitten
1 kleine rode paprika in kleine blokjes
15 zwarte olijven zonder pit grof gehakt
1 1/2e1 olijfolie
1/2 el citroensap
2 eieren
350 g feta verkruimeld
2 dl creme fraiche
zout
versgemalen zwarte peper
20 g basilicumblaadjes
1 1/2 el parmezaanse kaas geraspt
2 1/2 el pijnboompitten
1 kleine rode paprika in kleine blokjes
15 zwarte olijven zonder pit grof gehakt
1 1/2e1 olijfolie
1/2 el citroensap
2 eieren
350 g feta verkruimeld
2 dl creme fraiche
zout
versgemalen zwarte peper
20 g basilicumblaadjes
1 1/2 el parmezaanse kaas geraspt
Hulpmiddelen & keukengerei
ronde taartvorm van ? 18 cm doorsnede, ingevet
Leuke tips
Tip:
Warm serveren
De pastei kan ook warm geserveerd worden. Verwarm de pastei, afgedekt met aluminiumfolie, 15-20 min. in een op 200 'C voorverwarmde oven.
Tip:
Versieren met deeg
Deegrestjes, die overblijven na het uitrollen van de deegcirkels, kunt u gebruiken om de pastei te versieren. Snijd of steek vormen uit het deeg. Bestrijk de deegdeksel met losgeklopt ei, leg de deegversieringen erop en druk ze iets aan. Even laten drogen en deegdeksel nogmaals met ei bestrijken.
Tip:
Wijnadvies
Dit gerecht combineert goed met een Figaro rouge Vin de Pays Herault of een Soave Fratelli Pasqua uit de Italiaanse provincie Veneto (Gall & Gall)
Warm serveren
De pastei kan ook warm geserveerd worden. Verwarm de pastei, afgedekt met aluminiumfolie, 15-20 min. in een op 200 'C voorverwarmde oven.
Tip:
Versieren met deeg
Deegrestjes, die overblijven na het uitrollen van de deegcirkels, kunt u gebruiken om de pastei te versieren. Snijd of steek vormen uit het deeg. Bestrijk de deegdeksel met losgeklopt ei, leg de deegversieringen erop en druk ze iets aan. Even laten drogen en deegdeksel nogmaals met ei bestrijken.
Tip:
Wijnadvies
Dit gerecht combineert goed met een Figaro rouge Vin de Pays Herault of een Soave Fratelli Pasqua uit de Italiaanse provincie Veneto (Gall & Gall)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
122907
Homepage ID
1584
Smaak
Q
Teller
3574
Drank
Uit
Bookmarked
144
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht