Bereidingswijze
Snij van de biscuit bodem een rechthoekige plak die aan alle kanten 3 cm groter is dan de plak ijs die erop komt. Plaats de biscuit op een schaal die in de oven kan en zorg dat de oven op 200 graden C. staat. Trempeer de biscuit met een glas grand marnier. Maak als volgt een meringue: voeg het zout bij de eiwitten en begin met kloppen. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en klop de eiwitten zeer stijf. Doe de helft van de meringue in een spuitzak met grote gekartelde spuit. Leg op de biscuit een plak vanille-ijs, daarop een plak chocolade-ijs en metsel de zaak dicht met meringue. Dit kan goed met behulp van een paletmes. Met de meringue uit de spuitzak decoreren we de omelette en zetten ze in de oven om de meringue te bakken. Als deze bruin is halen we de schaal uit de oven, flamberen ze met het 2-de glas grand marnier en dienen ze brandend op.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nagerecht met geflambeerd ijs
Ingrediƫnten
1 biscuitbodem
1/2 liter vanille-ijs
1/2 liter chocolade-ijs
6 eiwitten
1 mespuntje zout
80 gram poedersuiker
2 glazen grand marnier
1/2 liter vanille-ijs
1/2 liter chocolade-ijs
6 eiwitten
1 mespuntje zout
80 gram poedersuiker
2 glazen grand marnier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
122903
Homepage ID
1584
Smaak
Z
Teller
185
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht