Bereidingswijze
Worteltjes in stukjes snijden en in boter samen met krieltjes 5min zachtjes bakken. Bloem erover strooken en 3 min. meebakken.
Bouillon erbij en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Afdekken en 10 min. zachtje laten stoven.
Lente ui en doperwten toevoegen en 5 min. mee verwarmen. Slagroom erdoor roeren. Op smaak brengen met citroensap, zout, peper en nootmuskaat.
Peterselie erover strooien.
Bouillon erbij en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Afdekken en 10 min. zachtje laten stoven.
Lente ui en doperwten toevoegen en 5 min. mee verwarmen. Slagroom erdoor roeren. Op smaak brengen met citroensap, zout, peper en nootmuskaat.
Peterselie erover strooien.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
400 gr worteltjes, 40 gr boter, 450 gr voorgekookte krielaardappeltjes, 1el bloem, 2 1/2dl groentebouillon, zout en peper, nootmuskaat versgerapt, 6 lenteuitjes in ringetjes, 450gr diepvriesdoperwten, 2dl slagroom, 2 el citroensap, 2el fijngesneden peterselie.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
122897
Homepage ID
2966
Smaak
N
Teller
413
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht