Bereidingswijze
Kipfilets bestrooien met zout en peper, In pan helft van boter verhitten en kip in ca 7 minuten rondom lichtbruin bakken. Cider toevoegen en ca 5 minuten meeverwarmen.
Champignons fijnsnijden en apart in rest van boter bakken.
Kip uit pan nemen en warm houden. Slagroom en champignons aan cider toevoegen en op hoog vuur in ca 5 min. laten inkoken tot mooi gebonden saus. Op smaak brengen met zout en peper.
Kipfilet op twee borden leggen, saus erover scheppen.
Champignons fijnsnijden en apart in rest van boter bakken.
Kip uit pan nemen en warm houden. Slagroom en champignons aan cider toevoegen en op hoog vuur in ca 5 min. laten inkoken tot mooi gebonden saus. Op smaak brengen met zout en peper.
Kipfilet op twee borden leggen, saus erover scheppen.
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
2 kipfilets a 125 gram, zout, versgemalen zwarte peper, 50 gram boter, 1dl cider, 1 bakje champignons, 1 bekertje slagroom(125 gram.
Leuke tips
Met gebakken aardappels en een groene salade
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122896
Homepage ID
2966
Smaak
N
Teller
791
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht