Bereidingswijze
wrijf de riblappen in met vleeskruiden, snijd ze in stukjes met bak ze in hete margarine bruin. Snijd de uien in ringen en bak die in het vet bruin (vlees uit pan), strooi er 2el bloem over en laat dit al roerend lichtbruin kleuren. Roer er 1dl bier bij en breng aan de kook. Verdun het met de rest van het bier en voeg het vlees, de kruiden, de stroop en de azijn toe.
Laat het vlees afgesloten 2 tot 3 uur stoven.
Bestrijk de ontbijtkoek dik met mosterd en leg dit na 1 1/2 uur tussen het vlees in de saus.
Roer alles om en haal de kruiden eruit.
Laat het vlees afgesloten 2 tot 3 uur stoven.
Bestrijk de ontbijtkoek dik met mosterd en leg dit na 1 1/2 uur tussen het vlees in de saus.
Roer alles om en haal de kruiden eruit.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
500 gr riblappen, vleeskruiden, 50 gr margarine, 2 grote uien, bloem, halve liter herfstbok, 4 blaadjes laurier, 3 takjes tijm, 1el stroop, 1el azijn, 2 sneetjes ontbijtkoek, 1el zaanse mosterd.
Hulpmiddelen & keukengerei
stoofpan
Leuke tips
Met witlof en aardappelpuree
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122895
Homepage ID
2966
Smaak
N
Teller
1864
Drank
Uit
Bookmarked
24
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht