Bereidingswijze
Frituurolie verhitten tot 180 'C. Balletjes in hete olie in 2-4 min. goudbruin frituren en op keukenpapier laten uitlekken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker pittig hapje voor tussendoor
Ingrediƫnten
*3 eieren
*200 g courgette ongeschild fijn geraspt
*150 g feta verkruimeld
*1-2 tl fijngesneden muntblaadjes
*2 el fijngesneden peterselie
*1-2 el volle yoghurt
*zout
*peper
*frituurolie
*2 el bloem
*50 g cornflakes verkruimeld
*35 g geschaafde amandelen fijngehakt
*200 g courgette ongeschild fijn geraspt
*150 g feta verkruimeld
*1-2 tl fijngesneden muntblaadjes
*2 el fijngesneden peterselie
*1-2 el volle yoghurt
*zout
*peper
*frituurolie
*2 el bloem
*50 g cornflakes verkruimeld
*35 g geschaafde amandelen fijngehakt
Leuke tips
Tip:
Dipsausje
Deze balletjes zijn lekker met een sausje van Griekse yoghurt, schepje honing,fijngesneden munt, zout en peper.
Dipsausje
Deze balletjes zijn lekker met een sausje van Griekse yoghurt, schepje honing,fijngesneden munt, zout en peper.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
122890
Homepage ID
1584
Smaak
N
Teller
606
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
1 ei in ? 8 min. hard koken. Ei pellen, fijnprakken en mengen met courgette, feta, munt, peterselie, zout en peper. Van mengsel balletjes vormen ter grootte van bitterbal. 2 eieren loskloppen.
Courgetteballetjes eerst door bloem wentelen, dan door losgeklopt ei en vervolgens door mengsel van cornflakes en amandelen rollen.
Courgetteballetjes eerst door bloem wentelen, dan door losgeklopt ei en vervolgens door mengsel van cornflakes en amandelen rollen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht