Groentesoep Met Asperges

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/03/1999 - 13:18
Bereidingswijze
De roomboter in een grote pan verhitten en de ui- en knofloosnippers glazig bakken. Wortels en aardappels even meebakken. De bouillon erbij gieten en het geheel afgedekt +\- 10 minuten zachtjes koken.
De rest van de groete erbij doen, op smaak brengen en het geheel afgedekt +\- 8 minuten laten koken tot de gronten beetgaar zijn. Ondertussen de peterselie wassen, droogdeppen en zonder stelen fijnhakken. De soep met peterselie bestrooien en serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze soep is zonder vlees en rijk aan mineralen en vitamines en smaakt puur natuur.
Ingrediƫnten
500 g groene of wite asperges
1/2 stengel bleekselderij
3 kleine courgettes
2 wortels
4 iets kruimige aardappels
4 grote tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetl. roomboter
1 liter groentebouillon
zout en peper
1 bosje peterselie
Leuke tips
Brood past hier uitstekend bij en eventueel geraspte parmezaanse kaas.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
122889
Homepage ID
6316
Smaak
Q
Teller
782
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De asperges schillen. De uiteinden afsnijden en de stengels in +\- 4 cm lange stukken snijden. De selderij wassen en van onder naar boven de grofste vezels eraf trekken. Courgettes schoonmaken en in reepjes snijden. De wortels en aardappels schillen en kleinsnijden. De tomaten met kokend water overgieten, pellen en het vruchtvlees kleinsnijden. Ui en knoflook schoonmaken en fijnsnijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smakelijk