Gehakt-Paprikapannwtje

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/03/1999 - 12:37
Bereidingswijze
In een koekenpan 2 eetl. olie verhitten en de helft van de ui glazig bakken. De paprika erbij doen, kort meebakken. De bouillon erbij gieten en 5 minuten zachtjes laten koken. De tomaten toevoegen, op smaak brengen met zout, peper en oregano. 15 minuten laten stoven. De knoflook schoonmaken, de peterselie wassen en fijnsnijden. 1eetl. olie verhitten en de rest van de ui bakken. De knoflook uitpersen en meebakken. Het geheel laten afkoelen. Het gehakt met het ui\knoflookmengsel, de helft van de peterselie, de eieren en het paneermeel mengen en op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. Van het gehaktmengsel balletjes vormen en deze in 3 eet. olie in +\- 10 minuten rondom bruin braden. De rest van de peterselie over de groente strooien en met de vleesballetjes serveren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het pannetje is echt voordelig en je eet bewust.
Ingrediƫnten
2 uien
500 g vleestomaten
2 groene en 1 rode paprika
6 eetl. olie
1/4 l groentebouillon
zout en peper
1 theel. oregano
1 teentje knoflook
1 bosje peterselie
500 g varkensgehakt
2 eieren
3 eetl. paneermeel
1/2 theel. milde paprikapoeder
Leuke tips
Best met aardappelpuree en sla serveren.
Als drank een bier.
En als dessert een ijs.
Wens jullie smakelijk eeten!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122885
Homepage ID
6316
Smaak
N
Teller
237
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De uien schoonmaken en schnipperen. De tomaten pellen, het kroontje verweijderen en in vieren snijden. De paprika`s in vieren snijden, schoonmaken en in reepjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smakelijk