frikadellen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/03/1999 - 11:58
Bereidingswijze
Het witbrood weken in een kwart liter kokend water. Het gehakt in een tweede kom doen, met de zeer fijn gehakte ui, peper, zout en de geklopte eieren. Het brood nu uit het weekwater nemen, flink uitknijpen en bij de vleesmassa doen. Met schone handen alles nu mengen tot een smakelijk gehakt ; proeven of het goed is en zonodig iets aan de smaak verbeteren. de massa in vier of acht gelijke hoopjes verdelen en er frikadellen van maken. Olie verhitten in een flinke koekepan en daarin de frikadellen eerst een 1/2 minuut aan elke kant dichtschroeien ; dan iedere kant nog eens een minuut of zes, zeven om gaar te worden. Dat bij veel groenten en bij aardappelen deze frikadellen erg lekker zijn weet iedereen. Dat u met wat bouillon (van een blokje) het braadvocht oplost, het dan met iets aardappelmeel bindt voor de jus is ook niets speciaals. Dat beetje aardappelmeel kunt U eventueel aanmengen met een scheutje koffieroom.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Om het op zijn Vlaams te zeggen "boeletten"
Probeer de andere recepten "Frikadellen met .... op mijn pagina eens.
Ingrediƫnten
witbrood zonder korst, 500 g gemengd gehakt, 2 kleine uien, zout, peper, 2 kleine eieren, olie.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122879
Homepage ID
8849
Smaak
N
Teller
300
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jeanlukske