Bereidingswijze
Fruit de in stukken gesneden paling tesamen met de gehakte sjalot in de hete boter en kruid met peper en zout. Een beetje visbouillon toevoegen tesamen met de witte wijn en laat langzaam sudderen tot het bijna gaar is. Voeg er de fijngehakte zurkel, peterselie en de kervel bij alsook de aziijn (niet te veel). Laat dit alles sudderen met open deksel (anders verkleuren de kruiden) Op het einde kan de saus nog eventueel gebonden worden met een boter-bloem-mengsel. Dien op met stokbrood of bruin brood.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Elke Vlaamse smulpaap "lust hier wel pap van".
Ingrediƫnten
1 kg rivierpaling, 2 gehakte sjalotten, 1 glas witte wijn, 50 gr boter, 30 gr bloem, 200 gr zurkel, peterselie, kervel, citroen of azijn, peper, zout.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122878
Homepage ID
8849
Smaak
N
Teller
548
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht