Kabeljauwtranken Op Leuvense Wijze

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/03/1999 - 11:38
Bereidingswijze
Leg de tranken in een beboterde ovenschotel op een bedje van de fijngesneden sjalotten. Snij de citroen in schijfjes en leg op elke kabeljauwtrank een schijfje citroen. Meng de peterselie en het gehakte bieslook en leg een laagje van dit mengsel op elke kabeljauwtrank. Hier bovenop leggen we een laagje broodkruim. we overgieten alles met bier en zetten het gerecht gedurende 15 a 20 min. in een voorverwarmde oven op 190?C. We mengen de boter en de bloem tot me een mooie roux verkrijgen. Hiermee werken we de saus verder mee af.(room kan hiervoor ook gebruikt worden) Proeven en eventueel bijkruiden. Serveren met Pomme Duchesse uit de oven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een Leuvens recept maken we met bier, hoe kan het anders.
Ingrediƫnten
4 kabeljauwtranken, enkele sjalotten, enkele takjes bieslook, fijngehakte peterselie, broodkruim, een citroen, 2 pilsjes (blond bier).
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122876
Homepage ID
8849
Smaak
N
Teller
355
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jeanlukske