Bereidingswijze
De tomaten even in kokend water houden, het vel er af trekken en doormidden snijden. de zaadjes eruit nemen en de tomaathelften in grove stukken snijden, daar gepelde tomaat gemakkelijk smelt. De sjalotten pellen en zeer fijn snipperen. Boter in een pan verhitten en de sjalottensnippers op een niet te fel vuur lichtgeel fruiten. De stukken tomaat erbij doen en er zout en witte peper over strooien. Onder af en toe roeren laten warmen ; het vocht moet daarbij vrijwel geheel verdampen. Intussen de moten vis schoonwrijven met een doekje. Er wat zout over strooien en inwrijven. Het geperste knoflookteentje eveneens inwrijven. Bloem in een diep bord doen en de moten vis hier in wentelen. De olie verhitten en de moten vis aan beide kanten ca 6 minuten van binnen en van buiten lichtbruin bakken. De peterselie wassen en drogen. een deel ervan fijnhakken. De moten heilbot op een verwarmde dienschotel overdoen. De tomates concassees rondom de vis schikken en deze bestrooien met de gehakte peterselie. aan het hoofd van de schotel een volle toef peterselie leggen. De citroen in partjes snijden en in een apart schaaltje bij de visschotel serveren. Opdienen met aardappelen, in boter gaargestoofd, een groene kropsalade en als drank een rijnwijn uit Rheinhessen.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
450 g tomaten, 4 sjalotten, 30 g boter, zout, witte peper uit de molen, 4 moten heilbot van 250 g, 1 knoflookteentje, 30 g bloem, 60 g olie, 1 citroen, peterselie,
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122875
Homepage ID
8849
Smaak
N
Teller
1497
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht