Bereidingswijze
De uien en het knoflookteentje schoonmaken en fijnhakken. Paprika's schoonmaken en in reepjes snijden, de tomaten ontvellen en in achten verdelen, vocht laten weglopen. De olie verhitten en hierin de ui en de knoflook glazig laten worden. Daarna de reepjes paprika en de tomaten 5 minuten meestoven. Kruiden met zout en peper. De witte wijn erbij gieten en alles op een laag vuur nog enige minuten laten sudderen. In de niet meer kokende massa de garnalen doen en warm laten worden. De saffraan oplossen in het citroensap en erdoor roeren. Nog even op smaak proeven en direct serveren.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het is om het eender welke garnalen je gebruikt, het blijft even lekker.
Ingrediƫnten
300 gr garnalen, 80 g uien, 1 knoflookteentje, 250 gr paprika's, 250 g tomaten, 3 eetlepels olie, zout, witte peper uit de molen, 1/8 l witte wijn, 1 draadje saffraan, 2 eetlepels citroensap,
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122874
Homepage ID
8849
Smaak
N
Teller
2244
Drank
Uit
Bookmarked
26
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht