Bereidingswijze
Hamlapjes in dobbelstenen snijden. Vlees en kip bestrooien met zout en peper Uien in ringen snijden. Paprika in stukjes snijden. In braadpan of paellapan olie verhitten. Knoflook erboven uitpersen. Vlees en kip toevoegen. in +/- 5 min. rondom bruinbakken. Ui en stukjes paprika toevoegen. +/- 3 min. meebakken. Rijst toevoegen. al roerend +/- 2 min. meebakken. Bouillon erover schenken. Saffraan en paprikapoeder erdoor roeren. Met deksel op pan rijst +/- 10 min. koken. Intussen mosselen, inktvisringen en gamba's afspoelen. Citroen in partjes snijden. Doperwten door rijst scheppen. Mosselen, inktvisringen en garnalen erop leggen. Met deksel op rijst in nog +/-10 min. gaarkoken. Garneren met citroenparten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
't Zal niet hetzelfde resultaat geven als wanneer je Paella op restaurant gaat eten, maar t'is toch ook lekker.
Gebruik je fantasie en voeg er je eigen ingredienten aan toe. Ole,ole,ole,.........
Gebruik je fantasie en voeg er je eigen ingredienten aan toe. Ole,ole,ole,.........
Ingrediƫnten
250 g hamlapjes, 4 kleine kippebouten, zout, peper, 2 uien, 1 rode paprika, 1 dl olie, 2 teentjes knoflook, 300 g droogkokende rijst, 6 dl kippebouilon, 1 envelopje saffraan, 1 theelepel paprikapoeder, 8 mosselen, 100 g inktvisringen, 8 gamba's (of 50 g garnalen), 1 citroen, 150 gr diepvries doperwten.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122873
Homepage ID
8849
Smaak
P
Teller
1397
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht