Konijn met peertjes en veenbessen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/03/1999 - 11:09
Bereidingswijze
Verwarm de veenbessen met het appelsiensap tot ze openbarsten, voeg er de suiker naar eigen smaak bij en laat inkoken tot een dikke moes. Bak het in stukken gesneden konijn in de hete boter. Laat verder garen, kruid met peper en zout voeg er de room en de mosterd bij en laat inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met de dragon. Breng het vlees met de saus op warme borden en versier met halve peertjes gevuld met veenbessenmoes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Excuus voor de keuze, ik heb dit geklasseerd onder wild daar je het moeilijk kon catalogeren onder kip, gevogelte, rundsvlees en dergelijke.
Ingrediƫnten
1 konijn 800 gr, 50 gr boter, peper, zout, 200 cc room, 1 koffielepel mosterd, dragon, sap van 1 sinaasappel, 500 gr veenbessen, halve peren, suiker naar eigen smaak,
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
122872
Homepage ID
8849
Smaak
N
Teller
1864
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jeanlukske