Bereidingswijze
1-Hak de papriaks's en pepers zeer fijn (keukenmachine, staafmixer) 2-Doe suiker en azijn in een diepe pan met dikke bodem en los op een zacht vuur de suiker op. 3-Voeg het paprikapepermengsel toe en breng het aan de kook. Laat het 15-20 minuten sudderen. 4-Roer de pectine erdoor, breng de saus op een hoog vuur aan de kook en kook tot het mengsel ingedikt is en de lepel een spoor achterlaat als hij door de vloeistof getrokken wordt.
Vertel iets leuks over dit recept
Zoet, maar ook pittig sausje bij hoofdgerecht of een voorafje.
Ingrediƫnten
5 rode paprika's - 3 rode/groene spaanse pepers - 350gr suiker - 1,75 dl rode wijnazijn - 2,25 dl vloeibare pectine.
Hulpmiddelen & keukengerei
Evt. Keukenmachine/staafmixer
Diepe pan met dikke bodem
Waspapier
Diepe pan met dikke bodem
Waspapier
Leuke tips
Koud serveren, bijv bij vleesgerechten, pate's
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
122868
Homepage ID
6293
Smaak
Z
Teller
2562
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Paprika,s en pepers ontdoen van zaad
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht