gevouwen pizza

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/03/1999 - 10:42
Bereidingswijze
Neem de helft van het deeg en rol dit uit
tot een ronde lap van 4mm dik.
Meng de kaas met de kwark tot een smeuige massa ontstaat doe er rijkelijk peper en wat oregano in.
verdeel dit in een strook op het midden van de lapdeeg en laat aan de kant 1cm vrij.Verdeel hier de in ringen gesneden ui en in reepjes gesneden salamie over.
vouw de lap dubbel en druk de rand met een vork samen.Bestrijk met een geklutst ei en bak hem in een voorverwarmde oven van 200 oC 15-20 min. Snij hem in reepen
De rest deeg kan u hetzelfde verwerken maar dan b.v.met een vulling die u zelf verzint.
Of u maakt een vulling van kaas ui salamie en kruiden verdeel dit over de lap deeg en rolt hem op, snijd ca. 3cm plakken en leg die op een bakblik druk iets plat oregano erover en af bakken.
Ingrediƫnten
Een pak broodmix
Kwark
schimmelkaas
ui
salami
grofgemalen peper
oregano
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
122867
Homepage ID
9061
Smaak
P
Teller
662
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak het brooddeeg maar dan als pizza deeg dus met meer boter en een scheut olijfolie.B.v. bij Koopmans moet er 100Gr. boter in doe dan 80Gr. en olijfolie.
Maak een soepel deeg en laat dit ca.1/2 uur rijzen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
solkas