Bereidingswijze
1. Klop de eierdooiers met de suiker en het zout op tot een schuimige massa. Voeg in een fijne straal de melk toe, daarna de vanillesuiker en kaneel. Laat au bain marie indikken en blijf roeren. Laat het mengsel afkoelen en roer af en toe.
2. Voeg dan de verbrokkelde speculaas toe en giet het mengsel in een kom. Zet het 20 minuten in de diepvries.
3. Klop de room op en meng het door het speculaasijs. Zet het ijs ten minste 4 uur in de diepvries. Dien het ijs op met abrikozensap of warme abrikozenjam.
2. Voeg dan de verbrokkelde speculaas toe en giet het mengsel in een kom. Zet het 20 minuten in de diepvries.
3. Klop de room op en meng het door het speculaasijs. Zet het ijs ten minste 4 uur in de diepvries. Dien het ijs op met abrikozensap of warme abrikozenjam.
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is speciaal voor speculaas-
veslaafden.
veslaafden.
Ingrediƫnten
- 4 eierdooiers
- 120 gram suiker
- 1 snufje zout
- 4 dl. melk
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1/2 theelepel kaneel
- 200 gram speculaas
- 2,5 dl. room
- 120 gram suiker
- 1 snufje zout
- 4 dl. melk
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1/2 theelepel kaneel
- 200 gram speculaas
- 2,5 dl. room
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
122866
Homepage ID
8848
Smaak
N
Teller
451
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid