Bereidingswijze
Bakmeel, basterdsuker en zout zeven. Magarine en het ei erdoor mengen en tot een elastisch deeg kneden. Appel erdoor kneden. Oven voorverwarmen op 200 graden. Deeg uitrollen tot een cirkel met doorsnee van ongeveer 22 cm. Cirkel op een ingevette bakplaat leggen. Met een scherp mes deeg in 8 punten inkerven (net niet doorsnijden). Deeg bestrijken met melk en bestrooien met 1 eetlepel suiker. Appelscone in het midden van de oven in ca. 20-25 minuten gaar en goudbruin bakken. Uit de oven op een rooster ca. 10 minuten laten afkoelen. Warm serveren met boter.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
ca. 245 Kcal. per persoon
Ingrediƫnten
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 25 gram witte basterdsuiker
- zout
- 27 gram margarine
- 1 ei
- 1 dl. melk
- 1 grote, geschilde en geraspte goudrenet
- 1 eetlepel suiker
- 25 gram witte basterdsuiker
- zout
- 27 gram margarine
- 1 ei
- 1 dl. melk
- 1 grote, geschilde en geraspte goudrenet
- 1 eetlepel suiker
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
122865
Homepage ID
8848
Smaak
Z
Teller
222
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht