Toefjestaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/03/1999 - 10:22
Bereidingswijze
Bereid de taartmix met 2 eieren en 1 dl. koud water volgens de aanwijzingen op de varpakking. Vul een met bakpapier beklede springvorm met het beslag en bak de taart in de overn (180 graden) in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen en snijd hem in 3 lagen. Klop 1/8 l. slagroom stijf met een halve eetlepel gestampte muisjes en bestrijk de onderste laag van de taart ermee. Legd de tweede laag erop en bestrijk deze met bosvruchtenjam. Leg daarop de derde taartlaag. Klop 1/4 l. slagroom stijf met een halve eetlepel poedersuiker. Druppel door 1/8 van de slagroom rode limonadesiroop. Bestrijk de taart met witte slagroom en spuit er om en om toefjes wit en roze slagroom op. Garneer de zijkant met roze en witte muisjes en de toefjes met roze en zilveren garneerpillen.
Vertel iets leuks over dit recept
Vooral geschikt voor bij de koffie bij
kraamvisite
Ingrediƫnten
- 1 pak taartmix (Baukje)
- 2 eieren
- 1 dl. koud water
- 1/8 l. slagroom
- halve eetlepel gestampte muisjes
- halve eetlepel gestampte muisjes
- bosvruchtenjam
- 1/4 l. slagroom
- halve eetlepel poedersuiker
- rode limonadesiroop
- roze en witte muisjes of blauw met wit
- roze en zilveren garneerpillen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
122864
Homepage ID
8848
Smaak
N
Teller
181
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
miranda_h