Bereidingswijze
Doe een scheutje olijf olie in een pan en voeg daar de rijst aantoe met de gesnipperde ui en bak dit op een laag vuur tot de rijst glazig ziet.Schenk ca. 4 kopjes water met daarin het opgeloste boillonblokje bij de rijst en daarna de tomatenpurree.Kook nu de rijst gaar maar voeg naar behoefte water toe zodat de rijst als ze gaar is niet te droog is.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rode rijst lekker bij b.v. grieks eten
Ingrediƫnten
3 Kopjes langkorrel rijst b.v. surinaamse.
Kleinblikje tomatenpurree
1 1/2 Groente boillon blokje
Olijfolie
Ui
Kleinblikje tomatenpurree
1 1/2 Groente boillon blokje
Olijfolie
Ui
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
122862
Homepage ID
9061
Smaak
N
Teller
15815
Drank
Uit
Bookmarked
43
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht