Pasta-Spinazie-Zalm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/03/1999 - 09:46
Bereidingswijze
In de ovenvasteschaal kleine hoopjes tagiatelle drapperen met tussenruimte en daar weer kleine hoopjes spinazie. Nu hierover kleine stukjes zalm verdelen.Nu wat kaassaus erover. Waar de hoopjes spinazie liggen wosdt nu een hoopjes tagiatelle op gelegd en andersom met de hoopjes tagiatelle spienazie erop,weer stukjes zalm verdelen en kaassaus.Ga zo verder.
schuif de schaal in een voorverwarmde oven ca. 175 oC en laat hem daar ongeveer 40 min.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk
Ingrediƫnten
500 Gr. Tagiatelle
1 Pak gesneden bladspinazie uit de diepvries
500 Gr. Verse zalm
1 Ui
Voor de kaassaus:
Boter.Meel,Melk,Zout,Ceyennepeper,Nootmuskaat evt. wittewijn en pittige kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenvaste schaal (plat)
Leuke tips
Serveer dit met voorverwarmde borden
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122861
Homepage ID
9061
Smaak
N
Teller
2290
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Tagiatelle in ruim kokend water met een scheutje olijfolie en wat zout beet gaar koken.
Ui fijn snipperen en deze met de spinazie mee koken tot dat deze net gaar is.
De zalm in een beetje olijfolie met peper en zout kort gaar bakken.
Maak de kaassaus door een klontje boter te laten smelten en meel aan toe te voegen,goed vermengen dan zoveel melk erbij dat een gebonden saus ontstaat. Voeg hier de zout,peper,noot en evt. de witte wijn toe. doe nu kaas van uw keuze toe b.v. blauwschimmel met wat parmezaansekaas en laat dit smelten (niet meer laten koken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
solkas