zalmpate

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/03/1999 - 09:17
Bereidingswijze
Giet de zalm af en verwijder de graatjes en velletjes. Pureer de zalm met de staafmixer of in de keukenmachine. Week de gelatine in ruim koud water. Meng de mayonaise, tomatenpuree en het citroensap door de gepureerde zalm. Verhit de wijn en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op. Meng de gelatine samen met de creme fraiche door de zalm. Roer de dille erdoor en breng het mengsel pittig op smaak met zout, peper en enkele druppels tabasco.
Spoel een langwerpige vorm om met koud water. Doe het mengsel hierin en strijk de bovenkant glad. Laat de pate in de koelkast opstijven.
Ingrediƫnten
1 groot blik zalm (of 425 gr verse zalmfilet)
4 blaadjes witte gelatine
4 el mayonaise
1 el tomatenpuree
1 el citroensap
0,5 dl droge witte wijn
1 bekertje creme fraiche
3 el fijngehakte dille
zout
versgemalen witte peper
tabasco
Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer of keukenmachine
langwerpige schaal of bakvorm
Leuke tips
Lekker met vers stokbrood.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
122860
Homepage ID
9017
Smaak
N
Teller
401
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
(Als verse zalm wordt gebruikt: zalmfilet in stukjes in 4-7 minuten in bijna kokende visbouillon gaar laten worden. Uit het vocht nemen en af laten koelen.)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
alf