Bereidingswijze
Aardappels schillen en in blokjes snijden. Met 2 l water en de bouillonblokjes aan de kook brengen. Doe de kruiden in een thee-ei en laat alles circa 30 min trekken tot aardappels gaar zijn. Verwijder thee-ei en pureer de soep. Rasp er nootmuskaat over. Ev. zout, peper, room en/of peterselie toevoegen.
Voor bloemkoolsoep laat je met de aardappels een halve bloemkool meetrekken en voeg je op het laatst kerrie toe.
Bedenk zelf andere varianten.
Voor bloemkoolsoep laat je met de aardappels een halve bloemkool meetrekken en voeg je op het laatst kerrie toe.
Bedenk zelf andere varianten.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Stevige soep met ouderwetse smaak die tevens kan dienen als basis voor andere soepen.
Ingrediƫnten
500 gr aardappels, 4 bouillonblokjes, foelie, laurier, kruidnagelen, gedroogd pepertje, nootmuskaat.
Hulpmiddelen & keukengerei
Staafmixer.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
122857
Homepage ID
1649
Smaak
N
Teller
6566
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht