champignons a la marco

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 01/03/1999 - 00:27
Bereidingswijze
Smelt de roomboter in de pan tot deze lichtbruin is. Voeg de spekreepjes, de champignons ,fijngesneden sjalotjes en de uitgeperste knoflook toe en bestrooi met zeezout en verse zwarte peper. Laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes bakken. De spekreepjes mogen niet knapperig worden.
Voeg de kruiden en het glas wijn toe en laat het nog 2 minuten pruttelen.Goed roeren
Voeg de slagroom toe en als alles heet is binden met allesbinder, maizena of bloem.

Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eerlijke Franse keuken.
Ingrediƫnten
100 gr. spekreepjes.
250 gram kastanjechampignons.
100 gram roomboter.
1 teentje knoflook.
2 sjalotjes ( fijngesneden )
Zeezout, peper.
Verse: bieslook, peterselie, rozemarijn, snufje tijm, 1 tl. dragon.
1 glas rode wijn.
Slagroom 0,5 dl.
Allesbinder of maizena

Hulpmiddelen & keukengerei
Pan.
Leuke tips
Heerlijk op geroosterd volkorenbrood.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
122856
Homepage ID
5933
Smaak
N
Teller
253
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snij de champignons in plakjes
Snij de sjalotjes fijn.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
mjager