Bereidingswijze
Begin ongeveer 10 minuten voor het serveren.
Soep op een zacht vuur verwarmen.
Garnering: Shiitake in olie bakken (5 minuten)en voor serveren over de soep strooien. Soep goed heet serveren.
Soep op een zacht vuur verwarmen.
Garnering: Shiitake in olie bakken (5 minuten)en voor serveren over de soep strooien. Soep goed heet serveren.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke soep met de verfijnde smaak van Shiitake paddestoelen.
Ingrediƫnten
Voor de Shiitakepuree:
500g shiitake( paddestoelen).
2 el olijfolie.zout,zwarte peper.
1 sjalot, fijngesneden.
4-5 dl groentebouillon(tablet).
Voor het roommengsel:
5 sjalotten(fijngesneden).
1 el olijolie.
2 1/2 dl droge witte wijn.
4 1/2 dl groentebouillon (tablet)
4 1/2 creme fraiche
Voor de garnering:
50 gr shiitake.
1 el olijfolie.
Voor de parmezaanse crackers:
1 plakje diepvries bladerdeeg
verse geraspte parmezaanse kaas.
500g shiitake( paddestoelen).
2 el olijfolie.zout,zwarte peper.
1 sjalot, fijngesneden.
4-5 dl groentebouillon(tablet).
Voor het roommengsel:
5 sjalotten(fijngesneden).
1 el olijolie.
2 1/2 dl droge witte wijn.
4 1/2 dl groentebouillon (tablet)
4 1/2 creme fraiche
Voor de garnering:
50 gr shiitake.
1 el olijfolie.
Voor de parmezaanse crackers:
1 plakje diepvries bladerdeeg
verse geraspte parmezaanse kaas.
Leuke tips
Deze soep is behoorlijk "zwaar". Het is verstandig de soep in kleine kommen of borden te serveren. Dit natuurlijk al naar gelang de samenstelling van de rest van de maaltijd.
Parmezaanse kaascrackers van te voren nog even verwarmen, zodat ze weer knapperig worden.
Parmezaanse kaascrackers van te voren nog even verwarmen, zodat ze weer knapperig worden.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
122854
Homepage ID
5933
Smaak
N
Teller
3122
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
(kan 1 dag van tevoren)
van shiitake steeltjes verwijderen( steeltjes voor groentebouillon bewaren).Shiitake in plakjes snijden. Olie verhitten en paddestoelen met zout, peper, sjalot en knoflook hierin ongeveer 3 minuten. zachtjes bakken.Bouillon toevoegen en mengsel ongeveer 15 minuten laten koken tot de paddestoelen zacht zijn.Mengsel in keukenmachine of blender pureren.
Roommengsel:
sjalot in olie op zacht vuur ongeveer 5 min. bakken.Wijn toevoegen en laten inkoken tot er 1 1/2 dl over is.Creme Fraiche toevoegen en mengsel nog ongeveer 5 min. zachtjes laten koken.Roommengsel pureren en mengen met shiitakepuree.Soep tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Parmezaanse crackers:
Snij een ontdooid stuk bladerdeeg in zes
smalle repen. Druk er versgeraspte parmezaanse kaas in.
Bak het in de oven ( 210 gr.) ongeveer
15 min.
van shiitake steeltjes verwijderen( steeltjes voor groentebouillon bewaren).Shiitake in plakjes snijden. Olie verhitten en paddestoelen met zout, peper, sjalot en knoflook hierin ongeveer 3 minuten. zachtjes bakken.Bouillon toevoegen en mengsel ongeveer 15 minuten laten koken tot de paddestoelen zacht zijn.Mengsel in keukenmachine of blender pureren.
Roommengsel:
sjalot in olie op zacht vuur ongeveer 5 min. bakken.Wijn toevoegen en laten inkoken tot er 1 1/2 dl over is.Creme Fraiche toevoegen en mengsel nog ongeveer 5 min. zachtjes laten koken.Roommengsel pureren en mengen met shiitakepuree.Soep tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Parmezaanse crackers:
Snij een ontdooid stuk bladerdeeg in zes
smalle repen. Druk er versgeraspte parmezaanse kaas in.
Bak het in de oven ( 210 gr.) ongeveer
15 min.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht