Soesjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/02/1999 - 23:29
Bereidingswijze
Kook het water en smelt de boter in die pan. Als de boter gesmolten en het water kookt moet je in een keer de bloem toevoegen. Goed roeren en de pan van het vuur halen. Een voor een de eieren toevoegen en blijven roeren tot er een vaste kleffe massa ontstaat. Deze massa in de slagroomspuit doen en echte ieniemini toefjes maken op een ingevette bakplaat. De bakplaat doe je in de oven die op ongeveer 200 graden staat. Zo'n 20 minuten laten bakken. Je ziet het vanzelf als ze klaar zijn. Ze zijn dan gerezen en bruin. In geen geval de oven tussentijds openen want dan zakken ze in. Na ongeveer 20 minuten kun je ze eruit halen en laten afkoelen. Na het afkoelen maak je er een opening in en vul je ze met een vulling naar keuze. Slagroom is nog altijd mijn favouriet. Gewoon slagroom kloppen en de soesjes vullen met de slagroomspuit. Je kunt ze ook vullen met een hartige vulling zoals kaasmousse maar daar dat vind ik persoonlijk niet zo lekker.
Vertel iets leuks over dit recept
Soesjes, zo gemakkelijk en zo divers te gebruiken. Als hapje of dessert.
Ingrediƫnten
150ml water, 75 gram margarine, 280 gram bloem, 3 eieren en vulling naar keuze. Slagroom is lekker maar ook een hartige vulling is mogelijk.
Hulpmiddelen & keukengerei
Steelpan, garde, slagroomspuit, oven.
Leuke tips
Je kunt de soesjes ook vullen met ijs en in een pyramidevorm presenteren met warme chocosaus eroverheen. Van alles is mogelijk.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
122853
Homepage ID
8669
Smaak
N
Teller
2834
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Geen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
simonesnel