Mousse Met Aardbeien En Mintchocolade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/02/1999 - 22:22
Bereidingswijze
In een pan doen: 1/4 l slagroom, 60 g suiker, vanillestokje en citroenschil. Aan de kook brengen. 10 minuten zachtjes laten trekken.
Gelatine in melk laten weken. Vanillestokje en citroenschil verwijderen.Gelatine uitknijpen en van vuur af door de room roeren en laten oplossen. Rum erdoor roeren. Laten afkoelen. Souffl?potjes van 1,5 dl invetten. 125 g aardbeien in plakjes snijden. Rest van slagroom met 1 eetl. suiker fijnkloppen. Gelatinemengsel erdoor spatelen. Blokjes
aardbei, mint en chocolade voorzichtig erdoor scheppen. Over potjes verdelen en 4 uur in de koelkast laten opstijven. Op bordjes omkeren.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nagerecht met aardbeien, chocolade en mint
Ingrediƫnten
*1/2 l slagroom
*75 g suiker
*1/2 vanillestokje
*2 cm citroenschil
*3 blaadjes gelatine
*4 el melk
*4 el witte rum
*200 g aardbeien
*25 g fijngehakte pure chocolade
*4 fijngeknipte mintblaadjes
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
122848
Homepage ID
1584
Smaak
Z
Teller
197
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
est_her