Bereidingswijze
Wrijf met de vingertoppen 100 gr koude boter in stukjes samen met 175 gr
gezeefde bloem, 1 mespunt zout en 25 gr fijne tafelsuiker door elkaar.
Voeg 2 eetlepels koud water toe en kneed het tot een soepel deeg.
Wikkel dit in huishoudfolie en laat het in de koelkast 20 minuten rusten.
Rol het deeg daarna uit en bekleed er een ingevette bakvorm van 20 cm
doorsnee mee; snijd de overhangende randjes af.
Klop 4 eieren en 100 gr suiker lichtgeel en romig en voeg 1/8 liter creme
fraiche en het sap en de rasp van 3 limoenen toe.Vul de bodem met het eimengsel en bak de taart in een op 175?C voorverwarmde
oven in ? 40 minuten goudbruin en gaar.
Garneer de rand van de afgekoelde taart met 1 dl stijfgeklopte slagroom en de zaadjes uit 1 passievrucht.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Taart met limoen en passievrucht
Ingrediƫnten
*100 gr koude boter in stukjes
*175 gr gezeefde bloem
*1 mespunt zout
*25 gr fijne tafelsuiker
*2 eetlepels koud water
*4 eieren
*100 gr suiker
*1/8 liter creme fraiche
*het sap en de rasp van 3 limoenen
*1 dl stijfgeklopte slagroom
*1 passievrucht
*175 gr gezeefde bloem
*1 mespunt zout
*25 gr fijne tafelsuiker
*2 eetlepels koud water
*4 eieren
*100 gr suiker
*1/8 liter creme fraiche
*het sap en de rasp van 3 limoenen
*1 dl stijfgeklopte slagroom
*1 passievrucht
Hulpmiddelen & keukengerei
huishoudfolie
bakvorm van 20 cm doorsnee
mixer
oven
bakvorm van 20 cm doorsnee
mixer
oven
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
122847
Homepage ID
1584
Smaak
Z
Teller
1034
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht