Bereidingswijze
Doe de stukjes chocolade in een kom. Plaats de kom in een pan water dat tegen de kook aan wordt gehouden en laat de chocolade smelten. Voeg de suiker toe en laat deze onder voortdurend roeren smelten. Neem de kom uit de pan. Splits de eieren. Roer de eidooiers een voor een door het chocolade mengsel. Roer de gemalen noten door het mengsel. Sla de slagroom en de eiwitten in aparte kommen stijf. Schep eerst de slagroom en tenslotte de stijfgeslagen eiwitten door het chocolade-nootmengsel.Verdeel de mousse over glazen schaaltjes en laat het nagerecht in de
koelkast opstijven en door en door koud worden.
koelkast opstijven en door en door koud worden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een bijzonder nagerecht met chocolade en cashew noten
Ingrediƫnten
50 gr in stukjes gebroken bittere chocolade
100 gr suiker
5 eieren
100 gr gemalen cashewnoten
2 dl slagroom
100 gr suiker
5 eieren
100 gr gemalen cashewnoten
2 dl slagroom
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
122845
Homepage ID
1584
Smaak
Z
Teller
600
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht