Groenteschotel Met Cashewnoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/02/1999 - 19:18
Bereidingswijze

1 Bereiden: Sugar snaps schoonmaken en wassen. Ma?s laten uitlekken. Knoflook pellen en fijnsnipperen. Gember schillen en fijnsnipperen.
2 In wok olie verhitten. Knoflook en gember ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Roerbakmix, sugar snaps en ma?s toevoegen en ca. 3 minuten al omscheppend bakken. 2 dl water toevoegen en groenten ca. 1 0 minuten laten koken tot water verdampt is, af en toe omscheppen. Slagroom en cayennepeper erdoor roeren.
3 Intussen in droge koekenpan noten roosteren. Groenten in lage schaal scheppen. Cashewnoten erover strooien.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vegetarisch gerecht met cashew noten.
Ingrediƫnten
*200 g sugar snaps
*1 blikje ma?skorrels (netto 150 g,Bonduelle)
*teentjes knoflook
*1 stukje verse gember van 4 cm
*theelepels olie
*1 zakje roerbakgroentemix (400 g, AH)
*2 eetlepels slagroom
*1/2 theelepel cayennepeper
*125 g cashewnoten (zakje a 125 g, AH)
Leuke tips
Serveren met (noten)brood.
Wijnadvies: Albert Heijn categorie 3.
Volle, rijke witte wijnen met vaak iets vanillegeur van de eikenhouten vaten. Hierbij kunt u vooral denken aan de uitgesproken chardonnays, waarin veelal de geuren van boter en exotisch fruit duidelijk herkenbaar zijn. Ook de Orvieto classico uit de Italiaanse streek Umbrie valt in deze categorie.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Vegetarisch
Recept ID
122839
Homepage ID
1584
Smaak
N
Teller
990
Waardering aantal
1
Waardering
6
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
est_her