Zuurkool Met Zalm In Rieslingsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/02/1999 - 18:53
Bereidingswijze
1 Bereiden: In onderste deel van stoompan boter smelten. Zuurkool erin leggen en met twee vorken lostrekken. Door boter scheppen. Riesling (4 eetlepels achterhouden) erop schenken. Aan de kook brengen. Afgedekt ca. 5 minuten zacht laten koken.
2 Zalmfilets bestrooien met zout en peper. In stoommandje of vergiet leggen. Boven zuurkool hangen. (Zalm mag stoomvocht niet raken.) Afgedekt zalm in ca. 4 minuten bijna gaar stomen. Met schuimspaan zuurkooi uit vocht scheppen en over vier borden verdelen. Op elk bord zalmfilet leggen. Afdekken met aluminiumfolie.
3 Op hoog vuur stoomvocht inkoken tot ca. 2 dl. Creme fraiche erdoor roeren en bieslook erboven fijnknippen. Nog ca. 2 minuten verwarmen. Achtergehouden riesling erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en honing. Saus over zalm en deels over zuurkooi schenken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
bijzondere combinatie van zalm en zuurkool gestooft in een lekkere Riesling wijn.
Ingrediƫnten
60 g boter of margarine,
1 zakje wijnzuurkool (500 g),
6 dl riesling,
4 zalmfilets (a 225 g),
(zee)zout,
(versgemalen) peper,
2 bekertjes creme fraiche (a 125 mi),
112 zakje verse bieslook,
2 theelepels vloeibare honing,
Hulpmiddelen & keukengerei
stoompan of pan met vergiet,
aluminiumfolie
Leuke tips
Lekker met aardappelpuree.
Wijnadvies: Albert Heijn: categorie 1.
Lichte, frisse, fruitige witte wijnen. In deze categorie vallen bijvoorbeeld een Pinot Blanc en een Riesling uit de Elzas en de meeste wijnen die zijn gemaakt van de sauvignondruif of de chenin blanc (zoals de Droe Steen uit Zuid-Afrika). Andere voorbeelden zijn de Franse Muscadet, de Italiaanse Soave, de Portugese Vinho verde en de droge sherry's uit Spanje.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122836
Homepage ID
1584
Smaak
U
Teller
204
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
est_her