duivenfilet met knoflookplakjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/02/1999 - 18:46
Bereidingswijze
1 Bereiden: In pan fond op hoog vuur in ca. 8 minuten tot 2 dl inkoken. Intussen knoflook pellen. 8 Teentjes in plakjes snijden, rest halveren. In pan 2 eetlepels olie verhitten. Knoflookplakjes in ca. 3 a 4 minuten op zacht vuur krokant bakken, halverwege keren. 2 Duivenfilet met scherp mesje aan zijkant inkepen (zodat deze niet gaan krullen) en bestrooien met zout en peper. Bloem op bord strooien, duif erdoor wentelen en overtollige bloem eraf schudden. In koekenpan olie en boter zachtjes verhitten. Salie en halve knoflookpartjes toevoegen en ca. 1 0 seconden fruiten. Duif toevoegen en in ca. 1 0 minuten gaar bakken. Duif uit pan nemen, fond toevoegen en aanbaksel losroeren. 3 Saus over vier borden verdelen. Duif op draad in vijf stukken snijden en op saus leggen. Knoflookplakjes erop en ernaast.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Duif met veel knoflook!
Ingrediƫnten
*1 pot vleesfond (380 mi, AH)
*12 teentjes knoflook (geen typfout!)
*2 eetlepels boter of margarine
*8 duivenfilets (a ca. 50 g)
*zout
*peper
*2 eetlepels bloem
*1 theelepel gedroogde salie
*6 eetlepels (olijf)olie
Leuke tips
Serveren met krielaardappeltjes.
Wijnadvies Albert Heijn:categorie 8.
Volle, ronde, vaak wat kruidige rode wijnen. Dit is een populaire categorie waarin u bij Albert Heijn altijd veel keus heeft. De minder gecompliceerde cabernet-sauvignons (zowel uit de Bordeaux als uit andere wijnstreken in Frankrijk en ver daarbuiten) horen in deze categorie, net als veel Cote du Rhone's, Chianti's en diverse wijnen van syrahlshiraz-wijnen of merlot-druiven.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122834
Homepage ID
1584
Smaak
N
Teller
382
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
est_her