Pompoentaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/02/1999 - 17:15
Bereidingswijze
Taartbodem:
Bloem en basterdsuiker in kom zeven, boter in stukjes toevoegen en met 2 messen kneden tot deeg kruimelig is. Voeg het water toe en keed to stevig deeg. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee. Laat 20 minuten in de koelkast rusten. Leg op de bodem bakpapier en daarna de 'noodvulling'.Bak de bodem 10 minuten. Verwijder het bakpapier en de noodvulling, bak nog ca 10 minuten.

Vulling:
Oven voorverwarmen op 180 graden; KLop in kom eieren los met de suiker; voeg de pompoen, kruiden, sherry en room toe. Goed mengen. Giet het beslag in de deegbodem en strijk het glad. Bak in ca 40 minuten gaar.
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
Taartbodem: 150 gr bloem; 100 gr boter; 2 tl basterdsuiker; 4 el water.

Taartvulling:
2 eieren, licht geklopt; 150 gr bruine suiker; 500 gr pompoen, gkookt, gepureerd en afgekoeld; 1 dl room; 1 eetlepel sherry; 1 theelepel kaneel; 1/2 theelepel nootmuskaat; 1/2 theelepel gemberpoeder.
Hulpmiddelen & keukengerei
Taartvorm; bakpapier en 'noodvulling'
Leuke tips
Met slagroom of roomijs!!
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
122832
Homepage ID
5615
Smaak
Z
Teller
3220
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
41
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
stholder