Bereidingswijze
Verhit de olie in de hapjespan en roerbak het vlees in 8 minuten bruin. Neem de filet uit de pan en fruit de gember, knoflook en ui licht aan. Voeg de halfgaar gekookte groenten toe en roerbak deze nog even mee.
Voeg bouillon en vlees toe en laat nog even doorkoken. Op smaak brengen met de overige ingredienten. Desgewenst nog een kwartiertje laten sudderen.Eventueel nog binden met allesbinder.
Voeg bouillon en vlees toe en laat nog even doorkoken. Op smaak brengen met de overige ingredienten. Desgewenst nog een kwartiertje laten sudderen.Eventueel nog binden met allesbinder.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Kip- of varkensfilet met groenten
Ingrediƫnten
150 g kip- of varkensfilet
1 el olie
300 g gemengde groenten (wortelen, prei,
bloemkool, paprika, champignons, sperziebonen, bamboe, spitskool)
1 t knoflook
50 g tauge
2 1/2 dl bouillon
1 tl gemberpoeder of stukje gemberwortel
1 el ketjap asin
1 el sherry
1 mp ve-tsin, kurkuma, ketoembar
1/2 tl suiker
1 tl soyasaus
2 el selderij
1 ui
zout, peper
allesbinder
1 el olie
300 g gemengde groenten (wortelen, prei,
bloemkool, paprika, champignons, sperziebonen, bamboe, spitskool)
1 t knoflook
50 g tauge
2 1/2 dl bouillon
1 tl gemberpoeder of stukje gemberwortel
1 el ketjap asin
1 el sherry
1 mp ve-tsin, kurkuma, ketoembar
1/2 tl suiker
1 tl soyasaus
2 el selderij
1 ui
zout, peper
allesbinder
Leuke tips
Met witte rijst
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122831
Homepage ID
8616
Smaak
P
Teller
2674
Drank
Uit
Bookmarked
16
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de filet in reepjes. Maak de groenten schoon en maak ze klein en snipper de ui.
Kook de groenten halfgaar (5 a 10 minuten).
Kook de laatste 2 minuten de tauge mee.
Kook de groenten halfgaar (5 a 10 minuten).
Kook de laatste 2 minuten de tauge mee.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht