Koolvis

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/02/1999 - 15:58
Bereidingswijze
Smelt wat boter in de magnetronschaal, 30 seconden op 900W. Doe de gesnipperde ui erbij en verhit 2 1/2 minuut op 900W. Halverwege omroeren.
Leg nu de koolvisfilets op de uien en voeg dille, laurier, bouillonpoeder,wijn en water toe.
1/2 teentje knoflook erboven uitgeperst voor de liefhebbers.
Voor nog meer smaak kan een takje selderij en peterselie worden toegevoegd.
Dek de schaal af met magnetronfolie en verhit 15 minuten op 30%.
Giet het vocht over een zeef.
Smelt wat boter in een hoge kan. Voeg er evenveel bloem bij. Roer tot een glad papje en voeg er dan het kookvocht bij eventueel aangevuld met wat aardappelkookvocht.
Goed roeren en enkele minuten in de magnetron verhitten. Voeg nu naar smaak melk of room toe.De saus op gewenst dikte brengen met water, wijn of allesbinder.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Koolvis uit de magnetron
Ingrediƫnten
200 g koolvisfilet (diepvries)
1 ui
boter en/of olie
1 scheutje witte wijn
1 mespunt dillepoeder
1 mespunt laurierpoeder
(1/2 teentje knoflook of 1 mp knoflookpoeder
1 takje peterselie
1 takje selderij)
1 tl bouillonpoeder
1/2 dl water
peper, zout, citroensap

Hulpmiddelen & keukengerei
magnetronschaal
Leuke tips
Dit is een basis botersaus er kan vanalles aan worden toegevegd, zoals : mosterd, kappertjes, (groene) kruiden.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122828
Homepage ID
8616
Smaak
N
Teller
2927
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bestrooi de visfilet met peper, zout en besprenkel met citroensap.
Snipper de ui.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
gouwe