Bereidingswijze
Breng de asperges aan de kook in het water met de suiker en wat zout en laat ze in ca. 15 minuten gaar worden. Laat ze in de pan nog ca. 30 minuten nagaren.
In andere pan boter bruinen en hierdoor de bloem garen. Voeg nu het aspergevocht erbij en laat dit even heet worden onder goed roeren. Hierin nu de bouillonblok, wat verse peper en de in stukjes gesneden asperges doen. Laat dit ca. 5 minuutjes zacht opstaan. Roer de eierdooier door de room.
Voeg dit voorzichtig al roerend bij de soep. Deze mag nu echt niet meer koken!
Proeven.......mmmmmmmmmmmmm, zalig!!!
In andere pan boter bruinen en hierdoor de bloem garen. Voeg nu het aspergevocht erbij en laat dit even heet worden onder goed roeren. Hierin nu de bouillonblok, wat verse peper en de in stukjes gesneden asperges doen. Laat dit ca. 5 minuutjes zacht opstaan. Roer de eierdooier door de room.
Voeg dit voorzichtig al roerend bij de soep. Deze mag nu echt niet meer koken!
Proeven.......mmmmmmmmmmmmm, zalig!!!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De meest zachte, zalige aspergesoep die je je maar kunt verbeelden!
Ingrediƫnten
* een kilo reeds schoongemaakte asperges (niet te dun!)
* 50 gram boter
* 2 eetl. bloem
* 1? liter water
* 1 kruidenbouillonblokje
* 1? theel. suiker
* 1 eierdooier
* 1 klein theekopje room
* peper en zout van de molen
* naar keuze wat nootmuskaat
* 50 gram boter
* 2 eetl. bloem
* 1? liter water
* 1 kruidenbouillonblokje
* 1? theel. suiker
* 1 eierdooier
* 1 klein theekopje room
* peper en zout van de molen
* naar keuze wat nootmuskaat
Hulpmiddelen & keukengerei
2 pannen, garde
Leuke tips
Wijde,lage,voorverwarmde soepkommen.Eventueel naar smaak wat nootmuskaat erop.
Smakelijk eten!
Smakelijk eten!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
122824
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
4611
Drank
Uit
Bookmarked
58
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht