briesoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 01/02/1999 - 15:03
Bereidingswijze
Maak een roux: smelt de boter in de pan en voeg daar de bloem bij totdat dit een bal vormt. Voeg de bouillon (niet in 1x) hier aan toe en roer het glad. Als je alle bouillon hebt toegevoegd soep aan de kook brengen. Laat de stukjes brie in de soep smelten en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Doe er voor het opdienen een bekertje zure room en een scheutje witte wijn door de soep.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
50 gr.bloem, 50 gr.boter, 1 1/2 liter bouillon,punt brie,1 bekertje zure room, witte wijn.
Leuke tips
Lekker met warme stokbrood.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
122815
Homepage ID
6382
Smaak
N
Teller
545
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De brie in kleinere stukken snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
topper