Aardbeienshortcakes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/01/1999 - 21:35
Bereidingswijze
Biscuitcake:
Oven voorverwarmen op 220 graden;
Beboter de bakplaat;
Roer suiker, bloem, zout, bakpoeder, baking soda en citroensap in grote kom doorelkaar. Roer in een andere kom, karnemelk en olie doorelkaar. Giet al roerende met een vork het olie-karnemelk mengsel bij het bloem mengsel. Roer tot het megsel juist gemengd is. Niet te lang roeren. Bestrooi werkvlak met bloem, rol deeg uit to lap van circa 1 cm dik. Steek sterretjes uit de lap. Bak de sterretjes in de oven in 10-12 minuten.
Fruit:
1 doosje aardbeien pureren met suiker. In pannetje met Kirsh verwarmen. Aardbeien uit andere doosje in plakjes snijden.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Toetje van biscuitcake en aardbeien. Het recept voor de biscuit komt uit "Vegetarian Times".
Ingrediƫnten
Biscuitcake:
1 1/2 cups bloem; 1/4 cup suiker; 2 theelepels bakpoeder; 1/2 theelepel baking soda; 1/2 theelepel zout; 2 theelepels citroensap; 2/3 cup karnemelk; 1/4 cup plantaardige olie.
Fruit:
2 bakjes aardbeien; poedersuiker (1/4 cup); 5 eetlepels Kirsh;
eventueel slagroom, opgeklopt met vanillesuiker.
Hulpmiddelen & keukengerei
1 cup is circa 250 ml.

bakplaat, uitsteek vormpje (ster)
staafmixer of foodprocessor
Leuke tips
Op bordjes schep saus lepelen. Biscuitjes halfdoorsnijden. Onderste helft op saus leggen. Leg er vervolgens plakjes aarbeien op. Schep er nog een beetje saus en slagroom over. Dek af met bovenste helft van biscuit. Toefje slagroom met achtergehouden aardbei erop en eventueel beetje poedersuiker.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
122795
Homepage ID
5615
Smaak
Z
Teller
741
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Aardbeien wassen. Acht mooie aardbeien achterhouden voor garnering, rest van kroontjes ontdoen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
stholder