Bereidingswijze
Water koken voor de pasta en snufje zout toevoegen aan het water. Zondra het water kookt de pasta toevoegen. Kooktijd staat op het pak aangegeven. In de tussentijd de basilicum blaadjes samen met de pijnboompitten, knoflook, oude kaas, zure room, creme fraiche en olijfolie zeer fijnhakken. Eventueel naar smaak wat zout toevoegen.
Boter aan de pesto toevoegen , maar de pesto nu niet meer hakken. De pasta afgieten, in de pan een klontje boter ,een beetje oude kaas en de pesto doen. Vervolgens de pasta weer terug in de pan doen en alles goed doorroeren. Klaar!
Boter aan de pesto toevoegen , maar de pesto nu niet meer hakken. De pasta afgieten, in de pan een klontje boter ,een beetje oude kaas en de pesto doen. Vervolgens de pasta weer terug in de pan doen en alles goed doorroeren. Klaar!
Aantal personen
2.00
Ingrediƫnten
1 bakje verse basilicum
100 gr. zure room
150 gr. creme fraiche
40 gr. pijnboompitten
50 gr. gemalen oude kaas
1 a 2 tenen knoflook
scheutje olijfolie
250 gr. pasta
zout
boter
100 gr. zure room
150 gr. creme fraiche
40 gr. pijnboompitten
50 gr. gemalen oude kaas
1 a 2 tenen knoflook
scheutje olijfolie
250 gr. pasta
zout
boter
Leuke tips
Het is ook erg lekker om +/- 75 gr. spercibonen mee te koken met de pasta en vervolgens de spercibonen te mengen met de pasta met pesto.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122794
Homepage ID
8995
Smaak
N
Teller
348
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
knoflook pellen, steeltjes van de basilicum blaadjes afhalen en weggooien.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht