Bereidingswijze
Olie en boter in een grote koekepan heet laten worden en de spekjes uitbakken. Blokjes aardappel en ui toevoegenen op niet te hoog vuur bakken tot de blokjes aardappel mooi bruin zijn. Ham in blokjes snijden en samen met de bonen door de aardappelen scheppen. Eieren met room of melk loskloppen. op smaak brengen met zout en peper. Over de inhoud van de pan schenken en op laag vuur de eieren laten stollen. Af en toe vanaf de rand naar het midden omscheppen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zo`n boerenontbijt is een prima manier om snel een smakelijke hoofdmaaltijd te maken. Het is een echt plattelandrecept waar u naar eigen inzicht op kunt varieren.
Ingrediƫnten
500 g gekookte aardappelen
100-150 g sperzierbonen
1 grote ui
1 eetl. olie
1 eetl. boter
150g gekookte ham
4 eieren
5-6 eetl. garderoom of melk
zout en peper
100-150 g sperzierbonen
1 grote ui
1 eetl. olie
1 eetl. boter
150g gekookte ham
4 eieren
5-6 eetl. garderoom of melk
zout en peper
Leuke tips
Opdienen met een gemengde salade of een knapperig bruin broodje.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
122780
Homepage ID
6316
Smaak
N
Teller
193
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Aadappelen in kleine blokjes snijden. Sperziebonen 5 minuten koken, afgieten en meteen met koud water afspoelen. Laten uitlekken. Spek in repjes of dobbelsteentjes snijden. Ui hakken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht